Nespresso

Nespresso: Explorations 2018 – Galapagos Santa Cruz

Afgelopen week presenteerde Nespresso (alweer) de derde editie uit de limited edition EXPLORATIONS collectie met de naam Galapagos Santa Cruz. Voor deze editie van EXPLORATIONS reisde de Nespresso experts af naar een laaggelegen vulkanisch eiland in de exotische Galapagos. Daar zorgt de combinatie van een ongebruikelijk microklimaat en een buitengewoon ecosysteem voor een espresso met aroma’s van zoete granen die al net zo verrassend zijn als het eiland zelf.

Net als bij de eerdere explorations varianten is het Nespresso opnieuw gelukt om een bijzonder smaakvolle en interessante koffie capsule te presenteren. Deze capsule is absoluut een aanrader voor de liefhebber van exclusieve en bijzonder koffie – die het daarnaast geen probleem vind af en toe iets meer uit te geven aan zijn of haar koffie ervaring. Dit laatste is echt van belang aangezien ook bij deze variant (met een prijs van € 1,20 per capsule) zeker niet budget vriendelijk is.


Het verhaal achter deze limited edition Nespresso capsules:

Koffie, zoals wij die vandaag de dag kennen, vind zijn oorsprong in Afrika. Over hoe iemand precies op het idee is gekomen om koffie te gaan maken en drinken gaan veel verschillende verhalen. Nespresso heeft zich door deze verhalen laten inspireren en, doordat het hart van de koffiebes twee bonen bevat, er voor gekozen 2 capsules samen te stellen welke gebaseerd zijn op de twee bekendste legendes, en de capsules zo samengesteld dat zij de de smaak oproepen van de eerste koffie(s).


Het verhaal achter de Galapagos Santa Cruz capsule

Door de rijke biodiversiteit en de frisse zeewind is het klimaat op de Galapagoseilanden een stuk koeler dan gebruikelijk is rond de evenaar. Samen met de vulkanische bodem zorgt dit voor bijzondere omstandigheden voor de groei van koffie.

Nespresso GalapagosEr zijn twintig Galapagoseilanden. Op slechts twee daarvan kan er op zeer kleine schaal koffie verbouwd worden. De koffie uit deze capsule is afkomstig van het eiland Santa Cruz. De unieke eigenschappen van dit eiland inspireerden de Nespresso koffie-experts tot de ontwikkeling van een espresso met de geroosterde en zoete tonen van graan en biscuit. Het vleugje bittere cacao en de volle body zorgen voor een espresso die elke koffieliefhebber eens geproefd moet hebben.

Gebrand volgens de split-roast-methode

De koffie uit deze capsule brand Nespresso volgens de split-roast-methode. Het eerste deel wordt middellang gebrand om alle fruittonen te bewaren. Het tweede deel branden zij iets donkerder om de koffie een stevige body en structuur te geven. Hierdoor ontstaat een espresso met gebrande tonen van zoete granen en biscuit. Vol en rond, met een vleugje bittere cacao.

Hoe drink je de Galapagos Santa Cruz capsule:

Om alle nuances van deze volle aromatische de Galapagos Santa Cruz te onthullen, kun je hem volgens Nespresso het beste als espresso van 40 ml drinken.

Wederom tijdelijk verkrijgbaar en niet ‘goedkoop’

Ook deze derde editie van de Explorations koffie collectie is slechts beperkt verkrijgbaar in de Nespresso Boutiques en online in de Nespresso shop. Bestellen kan zoals altijd via www.nespresso.com of de Nespresso app.

Opnieuw zijn ook deze capsules goedkoop – een verpakking met daarin 10 capsules kost op dit moment 12 euro.


Opmerking KoffieDuoOpnieuw zijn ook deze capsules goedkoop – een verpakking met daarin 10 capsules kost op dit moment 12 euro.


 

Gerelateerde berichten

Nespresso

Nespresso capsules

Naast George Clooney staat Nespresso bekend om het gebruik van Nespresso capsules.  Deze kleine cupjes zitten vol met espresso en
Nespresso vs L'or espresso
Nespresso

Nespresso vs L’or espresso

Nespresso bezitters zijn sinds de introductie van Douwe Egberts L’or espresso niet langer uitsluitend gebonden aan de capsules van Nespresso.