Nespresso

Nespresso presenteert Explorations – Tijdelijk verkrijgbare zeer zeldzame koffie

Afgelopen week lanceerde Nespresso een nieuwe (en tijdelijk verkrijgbare) koffie collectie met de naam Explorations. Deze limited Edition koffie collectie bestaat uit 2 verschillende variaties Nespresso capsules; De Laos Bolaven en de Kenya Peaberry, elk met een uniek verhaal en een uitzonderlijke smaak.

Volgens Nespresso zijn beiden varianten “bijzondere espresso’s welke geschikt zijn voor de echte connaisseur”. Opgebouwd uit uitzonderlijk zeldzame koffie afkomstig uit een verbazingwekkende streek en, welke door hun opmerkelijke smaak profiel, door de Nespresso koffie-experts beschouwd worden als ‘verborgen pareltjes’.


Het verhaal achter de Laos Bolaven Plateau capsule

Op een hoogte van 1100-1350 m, in het zuiden van Laos, ligt het Bolaven Plateau. Dit natuurgebied is een vruchtbare hoogvlakte met een hoge luchtvochtigheid en een vulkanische bodem.

Nespresso LaosKoffie uit Laos staat bekend om de karakteristieke graanaccenten en kruidige aroma’s. Om deze graanaccenten te accentueren is voor deze capsule een klein deel van de bonen lang en donker gebrand, terwijl er slechts een vleugje zuurheid overblijft. De overige bonen zijn door Nespresso lichter en korter gebrand, om zo de body en structuur van de koffie te versterken.

Het resultaat: Een ronde en evenwichtige espresso van 100% gewassen Arabica met kenmerkende graanaccenten en een vleugje zuurheid.

Het verhaal achter de Kenya Peaberry capsule

Keniaanse koffie is uniek in de wereld. De prominente zure tonen, rijke fruitaccenten, zijdeachtige textuur en de grote variëteit aan koffieplanten maken Kenia onvergelijkbaar met welk ander land dan ook. Keniaanse koffie wordt dan ook niet voor niets “de koning onder de koffie genoemd”.

Nespresso KeniaVoor deze capsule heeft Nespresso 100% Arabica peaberry’s gebruikt. In deze felbegeerde koffieboon komen, volgens Nespresso, namelijk de typisch Keniaanse eigenschappen het best tot uiting. Een zorgvuldig ontwikkeld brandprofiel maakte het vervolgens mogelijk voor de Nespresso experts alles uit deze koffieboon halen wat erin zat. Tegelijkertijd zorgt deze methode ervoor dat Nespresso de fijne zure tonen en fruitaccenten onder controle kan houden.

Het resultaat: Een capsule die als cappuccino heerlijk romig is met een volle body – met een smaakprofiel waarin gebrande tonen van karamel en fruit de overhand krijgen. Ook als latte macchiato doet de Kenya Peaberry het erg goed. Wanneer deze wordt gebruikt voor het creëeren van een latte komt meer de romige en melkachtige kant naar voren. Ook wordt het aroma profiel door deze andere bereiding iets gewijzigd. Deze zal mild en zoet zijn met accenten van planten en granen en heerlijke tonen van karamel en biscuit.

Tijdelijk verkrijgbaar en niet ‘goedkoop’

De Explorations koffie collectie is slechts een beperkte periode verkrijgbaar bij de Nespresso Boutiques en online in de Nespresso shop. Bestellen kan zoals altijd via www.nespresso.com of de Nespresso app. De capsules worden uitsluitend verkocht in een duoverpakking.

Goedkoop zijn deze cups niet te noemen – een duo verpakking met daarin 20 capsules kost op dit moment 24 euro.


 

Gerelateerde berichten

Nespresso

Nespresso capsules

Naast George Clooney staat Nespresso bekend om het gebruik van Nespresso capsules.  Deze kleine cupjes zitten vol met espresso en
Nespresso vs L'or espresso
Nespresso

Nespresso vs L’or espresso

Nespresso bezitters zijn sinds de introductie van Douwe Egberts L’or espresso niet langer uitsluitend gebonden aan de capsules van Nespresso.