Nespresso Nespresso Machines

Nespresso Prodigio

Nespresso Prodigio

De relatie tussen technologie en koffie is lang en liefdevol. Al in 1991 werd ‘s werelds eerste webcam gemaakt omdat computer wetenschappers van de universiteit van Cambridge een manier zochten om de koffiepot in de gaten te houden, zodat ze niet, een grote wandeling moesten maken om er vervolgens achter te komen dat deze leeg was. Als zij het probleem op een andere manier hadden aangepakt, dan waren webcams er waarschijnlijk pas veel later gekomen en de stappentellers misschien wel een heel stuk eerder.

In dit tijdperk van “internet of Things”, is het misschien niet verwonderlijk dat Nespresso die koffiemachines verkoopt gefocust op eenvoud (en de aantrekkingskracht van George Clooney) zijn eerste-app gestuurde (N)espressomachine heeft gelanceerd.

Het toevoegen van de mogelijkheid een apparaat via een app te besturen maakt veel huishoudelijke apparaten ineens een heel stuk handiger. Hoe fijn is het bijvoorbeeld niet om soms alvast de verwarming aan te kunnen zetten voordat je thuis bent, of de lampen op afstand (alsnog) uit te kunnen laten gaan.

Een koffiezetapparaat is op afstand besturen is echter een ander verhaal. Op de eerste plaats doordat een app op je telefoon er niet voor kan zorgen dat het waterreservoir gevuld is. En op de tweede plaats, kan een app er niet voor zorgen dat er een kopje onder de machine komt te staan. En een app, in het geval van deze Nespressomachine, kan er niet voor zorgen dat er een capsule in de machine is gedaan.

Nespresso Prodigio handig of Gadget?

Aangezien er zo veel stappen zijn waarbij persoonlijke interactie toch nodig blijft, is het op het eerste gezicht moeilijk om te zien hoe de integratie van smartphone besturing daadwerkelijk iets toevoegt en niet alleen als ongebruikte gimmick aanwezig is. Welke van deze twee beoordelingen voor jou van toepassing is, zal per persoon heel erg verschillen. Helaas is het pas mogelijk om te ervaren hoe dit voor jouw persoonlijk is wanneer je de machine al hebt aangeschaft.

Wanneer je de eerste keer de Nespresso Prodigio wilt gebruiken doormiddel van de app, dan zijn er een aantal stappen die je vooraf zult moeten doorlopen.Voor wie nieuw is in de wereld van Nespresso, is het vooraf noodzakelijk een account aan te maken. Om de machine te koppelen, is het vervolgens nodig de app te openen en de machine aan te zetten – vervolgens zullen de app en de Nespresso Prodigio met elkaar koppelen.

De vormgeving van de Nespresso Prodigio

Op het gebied van vormgeving is de Prodigio vergelijkbaar met andere Nespresso-apparaten. De Prodigio valt in het segment van ‘kleine Nespresso machines’, een groep waar bijvoorbeeld ook de Nespresso Inissia en Nespresso Essenza onderdeel van zijn.

De Nespresso Prodigio werkt (wanneer je hem zonder de app gebruikt) ook erg vergelijkbaar als de eerder genoemde machines.Nespresso Expert & Milk – Geen druk maar draaiknoppen

Wat doet de Nespresso Prodigio app precies?

De Nespresso app houdt jouw capsule voorraad bij zodat jij precies weet wanneer jij opnieuw moet bestellen. Capsules bijna op? Dan kun je jouw meest recente bestelling gemakkelijk opnieuw plaatsen of een nieuwe bestelling plaatsen. De app verteld daarnaast wanneer het apparaat moet worden ontkalkt, en geeft aan wanneer het waterreservoir moet worden bijgevuld.

Ondanks dat bovenstaande functies best handig kunnen zijn, is de belangrijkste functie de ‘koffie programmeer functie’ die het mogelijk maakt om de machine op een (zelf in te stellen) moment van start te laten gaan. Met deze functie is het bijvoorbeeld mogelijk om vooraf in te plannen dat de machine begint te lopen op het moment dat de wekker gaat.

Is de Nespresso Prodigio (app) handig?

Tja.. zoals eerder gezegd is dat iets wat per persoon verschillend zal zijn. De app en het apparaat zijn absoluut een leuke toevoeging op het Nespresso assortiment. Of deze machine en app het ‘koffie leven’ ook echt makkelijker zullen gaan maken, is iets minder waarschijnlijk doordat de app onder andere niet in staat is; melk te verwarmen, water bij te vullen, de capsule te plaatsen etc.

Daarnaast werkt de app op dit moment ook alleen via Bluetooth, waardoor deze alleen werkt wanneer u zich binnen 10 meter van de machine bevind.

Nespresso Prodigio nu te koop

Voor wie niet kan wachten om deze machine zelf uit te proberen is er goed nieuws, de machine wordt inmiddels in de Nederlandse winkels verkocht. Nog niet overtuigd van de meerwaarde van de Nespresso Prodigio? Dan raden wij aan om te kiezen voor een van de goedkopere modellen zonder app optie – of om nog even af te wachten tot er in de toekomst misschien een Nespresso machine komt die iets meer functionaliteit toevoegt.

Gerelateerde berichten

Nespresso

Nespresso capsules

Naast George Clooney staat Nespresso bekend om het gebruik van Nespresso capsules.  Deze kleine cupjes zitten vol met espresso en
Nespresso vs L'or espresso
Nespresso

Nespresso vs L’or espresso

Nespresso bezitters zijn sinds de introductie van Douwe Egberts L’or espresso niet langer uitsluitend gebonden aan de capsules van Nespresso.