Nespresso

Nespresso: Van Pure naar Master Origin

Nespresso Master Origin

Het nieuws dat Nespresso een einde zou maken aan de verkoop van de bekende (en geliefde) Pure Origins was voor Nespresso liefhebbers van het eerste uur even flink slikken. De bekende pure Origins varianten waaronder de zoete en zachte Dulsão do Brasil en de krachtige en kruidige Indriya from India maakten bij vele Nespresso drinkers vast onderdeel uit van de terugkerende Nespresso bestellingen.

Dit (koffie) zwarte nieuws heeft gelukkig ook een goud randje. Na het verdwijnen van de Pure Origins heeft Nespresso namelijk 5 nieuwe varianten aan haar assortiment toegevoegd die samen de Master Origine selectie vormen.


Master Origins Nespresso: Espresso of lungo?

De nieuwe Master Origins Nespresso capsules zijn geschikt voor het bereiden van zowel een espresso als een lungo. Praktisch gezien was het natuurlijk altijd al mogelijk om een lungo capsule te bereiden middels de espresso knop – maar dit kwam (volgens Nespresso) de smaak niet ten goede.

Bij de Master Origins is deze waarschuwing niet langer van toepassing en raad Nespresso het zelfs aan de capsules op beiden manieren te bereiden en zelf te ervaren welke bereiding het beste bij jouw persoonlijke smaak past.

Master Origins Nespresso: 5 keer nieuw en vernieuwend

De nieuwe ‘Master Origin’ collectie bestaat uit vijf verschillende koffies, welke zijn gecreëerd in vijf verschillende landen, via vijf unieke verwerkingstechnieken.

Met de Master Origin koffies wilt Nespresso ons graag kennis laten maken met enkele buitengewone koffies. Deze nieuwe capsules zijn het resultaat van het unieke vakmanschap van de koffieboeren op verschillende plekken in de wereld.

Koffie-experts van Nespresso doorkruisten de hele wereld op zoek naar de meest verfijnde koffieregio’s. Zij reisden van de beboste bergen van Sumatra naar de hoogvlaktes in Nicaragua. In de meest afgelegen gebieden zochten zij de lokale koffie-experts op.

We zijn op zoek gegaan naar de beste koffievakmensen ter wereld. We hebben hun vakmanschap verfijnd en door het uitproberen van nieuwe technieken hebben we samen grenzen verlegd.

Master Origins Nespresso: De 5 nieuwe varianten

Nespresso combineerde de traditionele processen van de plaatselijke koffieboeren met hun eigen innovatieve technieken. Hiermee hoopten zij om zo buitengewone nieuwe koffiearoma’s en smaken te creëren. Dit proces is geslaagd en heeft geleid tot de introductie van de 5 nieuwe Master Origins varianten:


Master Origins India:

Nespresso Master Origins IndiaDe Master Origin India met een Robusta Monsoon wordt na het oogsten bewerkt volgens een techniek die we ‘monsooning’ noemen en die vooral Indiase koffiemeesters goed beheersen. Het levert een bijzondere koffie op, met een zware body en een kruidig karakter.

Smaakprofiel en sterkte cijfer

Master Origin IndiaDe Master Origin India is gemaakt van een krachtige Robusta. Dat verklaart, volgens Nespresso, de bijzondere smaak; Hartig en houtachtig, met kruidige noten en een zweem van mistige zeelucht. Het sterkte cijfer van de Master Origins India capsule is niet mis. Deze nieuwe variant heeft namelijk het sterkte cijfer 11 gekregen. Dit cijfer is in het geval van Nespresso capsules opvallend hoog. Dit cijfer zagen wij eerder alleen terug bij de Nespresso Dharkan en wordt alleen overstegen door de Nespresso Kazaar met sterkte cijfer 12.


Master Origins Indonesia:

Nespresso Master Origins IndonesiaBegint er nog niks te dagen bij de term ‘wet-hulled’-methode? Dat zal veranderen zodra je onze Master Origin Indonesia proeft. Bij de eerste slok ervaar je al de zachte textuur en de rijke smaak. Die ontstaan doordat de wet-hulled methode ervoor zorgt dat de bonen sneller drogen, wat leidt tot een verscheidenheid aan aroma’s.

Smaakprofiel en sterkte cijfer

Master Origin IndonesiaHet resultaat is een klassieke Indonesische koffie die aan voelt als dik fluweel en de smaak bevat van verwerkte tabaksbladeren. De Master Origins Indonesia capsules hebben het sterkte cijfer 8 gekregen, wat betekend dat deze capsules geschikt zijn voor bereiden van een stevige espresso of lungo.


Master Origins Colombia:

Nespresso Master Origins ColombiaHet vraagt wat lef: ze oogsten de bessen pas als ze een bijna dieppaarse kleur hebben en zwaar aan de takken hangen. Voordat ze geoogst worden dringen de fruitsuikers elke dag dieper door tot in de kern van de koffieboon.

Smaakprofiel en sterkte cijfer

Master Origin ColombiaDoor het laat oogsten van de Colombiaanse Arabica hebben de koffieboeren van Nespresso een fruitige, heldere en sprankelende koffie gecreëerd welke tonen bevat van wijn en rood fruit. Het sterkte cijfer welke de Master Origins Colombia capsules hebben mee gekregen is een 6. Dit betekend dat deze capsules een espresso of lungo bereid die net een ‘stapje sterker is’, maar nog steeds geschikt is om de hele dag door van te kunnen genieten.


Master Origins Nicaragua:

Nespresso Master Origins NicaraguaHoog in de heuvels van het westen van Nicaragua worden de bonen van onze black honey-koffie zorgvuldig in de zon gedroogd. Het proces duurt weken, zodat ze de natuurlijke suikers volledig kunnen absorberen.

Smaakprofiel en sterkte cijfer

Master Origin NicaraguaDe ‘black honey’-methode voegt zoete en rijpe, gedroogde smaken toe aan de boon. Deze Arabica-koffie heeft een honingachtige textuur en smaakt nootachtig. De Master Origins Nicaragua capsules zijn voorzien van het sterkte cijfer 5 – ideaal dus voor de liefhebbers van de iets zachtere koffie varianten.


Master Origins Ethiopia:

Nespresso Master Origins EthiopiaNa de oogst worden de bessen zorgvuldig in de hete Afrikaanse zon te drogen gelegd. Zo absorberen ze de zoete, rijpe smaken van het fruit.

Smaakprofiel en sterkte cijfer.

Master Origin EthiopiaHet proces waarop de Ethiopia bonen worden gedroogd voegt zoete, rijpe en gedroogde smaken toe aan de boon. Dit proces creëert een koffie met delicate tonen van bloemen en onverwacht wilde tonen van musk. Met het sterkte cijfer vier is de Master Origins Ethiopia de mildste variant uit de collectie. Dit cijfer maakt deze capsules de perfecte cup voor de vroege ochtend of late avond.


Direct genieten van de Nespresso Master Origin collectie

De Nespresso Master Origin capsules zijn vanaf nu te bestellen via de webwinkel van Nespresso en tevens verkrijgbaar in de diverse Nespresso boutiques. Haast is niet nodig. Nespresso heeft de Master Origin capsules namelijk toegevoegd aan het standaard assortiment.


 

Gerelateerde berichten

Nespresso

Nespresso capsules

Naast George Clooney staat Nespresso bekend om het gebruik van Nespresso capsules.  Deze kleine cupjes zitten vol met espresso en
Nespresso vs L'or espresso
Nespresso

Nespresso vs L’or espresso

Nespresso bezitters zijn sinds de introductie van Douwe Egberts L’or espresso niet langer uitsluitend gebonden aan de capsules van Nespresso.