Nespresso

Nespresso: Variations 2018 Limited Edition

Zo vertrouwd als de jaarlijkse terugkomst van Starbucks Pumpkin Spice Latte, zo vertrouwd is ook de jaarlijkse feestelijke introductie van de limited edition Nespresso capsules. Ook dit jaar begint het feest gevoel niet alleen bij ons, maar ook bij Nespresso erg vroeg. De feest(maand) capsules zijn namelijk inmiddels al geïntroduceerd en verkrijgbaar in de (online) Nespresso winkels. 


Nespresso kiest voor een opvallend thema namelijk Frans

Zoals ieder jaar was het ook dit jaar opnieuw een verrassing welk thema Nespresso uit zou kiezen voor het tijdelijk feest assortiment. Het thema van vorig jaar was snoepgoed – een opvallende keuze vonden wij toen – nadat zij drie jaar lang hadden gekozen voor koek/cake thema’s. Hoe opvallend vorig jaar op dat moment ook leek, het blijkt inmiddels nog net iets verrassender te kunnen zijn. Het thema van dit jaar is namelijk “De smaak van Parijs”…

Nieuwe feestelijke accessoires

Nespresso onthult tijdens de introductie van haar Limited Edition capsules voor de feestdagen ook vrijwel ieder jaar nieuwe en feestelijke Nespresso accessoires. Dit jaar blijkt hierin geen uitzondering te zijn. Toch volgt Nespresso niet volledig de lijn uit eerdere jaren. Dit jaar is er namelijk (nog) geen festive collectie uitgebracht, maar werdt (vermoedelijk) in plaats daarvan de nieuwe Nespresso Origin collectie geïntroduceerd.

Ontwerpster India Mahdavi ontwierp de capsule en verpakking

Origing Nespresso CollectieVoor deze collectie en voor de verpakking van de limited edition capsules, ging Nespresso dit de samenwerking aan met de “franse”* ontwerpster India Mahdavi.

Voor het ontwerp van de verpakking en de capsules uit de limited edition capsules van dit jaar liet Mahdavi zich inspireren door de zoete smaken van de feest selectie van dit jaar. Voor het ontwerp van de nieuwe origine collectie haalde zij haar inspiratie uit de koffieboon.

** Frans hebben wij tussen haakjes gezet omdat India Mahdavi geboren is in Tehran en is opgegroeid in zowel Amerika, Duitsland en uiteindelijk Frankrijk.

Hoe smaken de smaken?

Op het moment van schrijven hebben wij de Nespresso varations van 2018 helaas nog niet in huis, dus helaas ook nog niet geproefd. Zodra wij onze bestelling hebben ontvangen delen wij uiteraard graag onze smaakervaring.

NESPRESSO PRALINE

Nespresso Praline

Sterktegraad: 6

Omschrijving:

Paris Praliné – Doet je denken aan een dessert met Praliné.

Variations Paris Praline, een delicate smaak van gebrande hazelnoten, versterkt met een vleugje zoetheid van karamel.

Leverbaar: Helaas niet langer verkrijgbaar.

NESPRESSO PARIS BLACK

Nespresso Paris Black

Sterktegraad: 9

Omschrijving:

Paris Black – Je proeft het hart van Frankrijk.

Paris Black is een aromatische blend van Arabica koffiebonen, die extra pit krijgt van Robusta bonen. In de siroopachtige textuur komen tonen van noten en granen vrij, gecombineerd met accenten van hout en kruiden.

Leverbaar: Helaas niet langer verkrijgbaar.

NESPRESSO PARIS MACRON

Nespresso Paris Macaron

Sterktegraad: 6

Paris Macaron – Je proeft de karakteristieke smaak van de bekende Macarons

Variations Paris Macaron is een harmonieuze combinatie van graantonen van de Livanto en een zoete subtiele amandelsmaak.

Leverbaar: Helaas niet langer verkrijgbaar.

De capsules uit voorgaande jaren bestellen

De smaken die Nespresso in deze periode uitbrengt zijn vaak bijzonder smakelijk. Mis jij (net als wij) de apple crumble uit 2014, of de apfelstrudel uit 2016? dan is een bezoekje aan Ebay zeker de moeite waard, omdat de oude smaken hier over het algemeen nog tekoop worden aangeboden.

Deel jouw smaak ervaring en mening

Wij hebben de tijdelijke smaken besteld en kunnen niet wachten om ze te proeven. Doordat de (op snoep gebaseerde) snoepsmaken ons niet direct tot de verbeelding spreekt zijn wij, zoals altijd, heel erg benieuwd naar de ervaringen van mensen die deze capsules al wel hebben geproefd. Wij nodigen je dan ook graag uit om jouw ervaring met deze nieuwe varianten te delen.

*Reageren op dit bericht is helaas niet langer mogelijk*

Gerelateerde berichten

Nespresso

Nespresso capsules

Naast George Clooney staat Nespresso bekend om het gebruik van Nespresso capsules.  Deze kleine cupjes zitten vol met espresso en
Nespresso vs L'or espresso
Nespresso

Nespresso vs L’or espresso

Nespresso bezitters zijn sinds de introductie van Douwe Egberts L’or espresso niet langer uitsluitend gebonden aan de capsules van Nespresso.