Nespresso

Nespresso Variations 2019 Limited Edition – Review

Goed nieuws; Na black friday en cyber monday waren wij bezorgd dat de Nespresso limited edition variations Nordic niet meer leverbaar zouden zijn. Gelukkig blijkt onze angst onterecht. Op de site van Nespresso zijn (tijdens het schrijven van dit bericht) alle drie de varianten namelijk nog leverbaar.

Heb jij de capsules nog niet besteld of geproefd? Wacht dan niet te lang. De capsules zijn tijdelijk en – volgens ons – bijzonder smaakvol, feestelijk en niet te missen. Wat ons zo enthousiast heeft gemaakt? Dat vertellen wij je graag in deze korte smaak review.


Scandinavië erg feestelijk

Dat koffie in Scandinavische landen een bijzonder rol vervult ontdekten wij (in 2017) tijdens het schrijven van het blog bericht over de Scandinavische koffiecultuur. Met name Fika en de zoete lekkernijen spraken enorm tot onze verbeelding.

Dat deze rijke koffie cultuur niet alleen ons heeft geïnspireerd blijkt nu. Ook Nespresso liet zich inspireren door de Scandinavische koffiecultuur en creëerde drie bijzonder koffie capsules voor de feestdagen.

Een perfecte inspiratiebron vinden wij. Wij hebben deze capsules dan ook besteld, geproefd en direct daarna weer opnieuw besteld.

Drie keer bijzonder

Omdat de limited edition variations Nordic collectie uit drie capsules bestaat is het maken van een ‘top 3’ lijstje iets wat lastig. Toch is er één variant die er volgens ons echt bovenuit springt en één variant die een iets minder opvallende smaak heeft.

– Op basis van ‘bijzonder’ naar ‘heel bijzonder’ vertellen wij graag iets over de smaak per cup –


Nespresso Nordic Black

Hoewel wij de De Nordic Black erg lekker vinden smaken is het de capsule die er volgens ons het minst bovenuit springt.

Dit ligt zeker niet aan de smaak. Met deze capsule bereid je namelijk een erg lekkere milde lungo met zoetige en fruitige tonen. Maar doordat de smaak echter minder uitgesproken is dan die van de andere capsules valt hij minder op.

Dat de smaak iets minder opvallend is heeft een voordeel. Mede doordat deze cup een sterkte niveau heeft van 5 drink je hem makkelijk de hele (feest)dag door.

Opmerking KoffieDuoLet op: Meerdere bezoekers mailden ons dat deze capsule minder sterk is dan zij vooraf hadden verwacht. Dit komt met name doordat de naam het woord ‘black’ bevat en deed herinneren aan de (veel sterkere) Paris black uit 2018.


Nespresso Nordic Almond Cake

Anders dan de Nordic Black is de Nordic Almond Cake alles behalve onopvallend. Al tijdens het zetten komt de geur van amandel je – op een positieve manier – tegemoet.

Persoonlijk vinden wij de geur en smaak van deze variant erg lekker. Dit cupje past door zijn zoete en (letterlijk) cake achtige smaak volgens ons perfect bij de feestdagen. Wij zien deze cup zelf als de perfect afsluiting van een gezellig kerstdiner. Natuurlijk door de smaak van cake, maar zeker ook doordat deze cup bij vrijwel ieder dessert past.

Een negatief punt konden wij bij deze cup niet bedenken. Maar dat gezegd hebbende zouden wij ons voor kunnen stellen dat dit niet de cup is die je hele dag door drinkt. Het is (net als de feestdagen) een cupje waar je met mate van kunt genieten.


Opmerking KoffieDuoKvafjordkake? – de Nordic Almond cake is geïnspireerd op de Kvafjordkake. Persoonlijk kennen wij deze cake nog niet maar, na het drinken van deze cup, willen wij deze taart bijzonder graag proeven. Een goed recept konden wij online echter niet direct vinden – daarom deze oproep – ken jij een goed recept voor deze taart? Dan nodigen wij je graag uit om deze met ons te delen.


Nespresso Nordic Cloudberry Flavoured

Tijdens het drinken van de Nordic Cloudberry Flavoured kregen wij een flashback naar de Confetto Liquorice uit 2017. Niet om de smaak, die is totaal niet te vergelijken, maar door het gevoel; ‘je vindt hem heerlijk of vreselijk’.

Wij waren direct fan van deze capsules.

Subtiel of saai? Dat zullen wij de Nordic Cloudberry Flavoured zeker niet noemen. De geur van bessen en jam vult direct de keuken en zorgt al voor het proeven voor een feestelijk gevoel.

Dit gevoel blijft ook aanwezig tijdens het drinken – de smaak van bramen en jam zijn namelijk absoluut niet te missen. Dit is ook direct het nadeel van deze capsule – doordat de smaak zo uitgesproken is moet je er wel echt van houden.

Persoonlijk vinden wij deze cup heerlijk. De zoete smaak en geur brachten ons direct in de feeststemming en wij zullen deze koffie ook zeker serveren tijdens de feestdagen.

Maar niet alleen tijdens de feestdagen. Deze cup past namelijk (volgens ons) ook perfect bij een croissantje in de vroege lente zon of als afsluiting van een mooie zomerdag. Deze feestelijke cup zullen wij om die reden dan ook groots inslaan.

De gehele Nespresso Variations 2019 Limited Edition collectie is (nu nog) te bestellen via de website en in de winkels van Nespresso.


Deel ook jouw smaak ervaring

Ben jij net als wij helemaal fan van de Cloudberry Flavoured? Of wil jij graag jouw mening delen over een van de andere capsules? Dan nodigen wij jou natuurlijk graag uit om jouw mening met ons te delen.


 

Gerelateerde berichten

Nespresso

Nespresso capsules

Naast George Clooney staat Nespresso bekend om het gebruik van Nespresso capsules.  Deze kleine cupjes zitten vol met espresso en
Nespresso vs L'or espresso
Nespresso

Nespresso vs L’or espresso

Nespresso bezitters zijn sinds de introductie van Douwe Egberts L’or espresso niet langer uitsluitend gebonden aan de capsules van Nespresso.