Nespresso

Nespresso vs L’or espresso

Nespresso vs L'or espresso

Nespresso bezitters zijn sinds de introductie van Douwe Egberts L’or espresso niet langer uitsluitend gebonden aan de capsules van Nespresso. Dit brengt dit een aantal voordelen met zich mee. Een van de belangrijkste voordelen? Dat is het feit dat L’or espresso cups, in tegenstelling tot Nespresso cups, in de supermarkt verkrijgbaar zijn.

Op internet staan veel ervaringen over de L’or espresso cups en recensies over de mate waarin deze cups zich verhouden tot de originele capsules. Ook wij konden het niet laten en vergeleken beiden espresso cups in onze eigen vergelijkingstest op prijs, smaak en bereiding.

Nespresso vs L’or espresso capsules op prijs:

Nespresso capsules kosten via de Nespresso club gemiddeld €0,35- cent per capsule. De L’or espresso cups kosten via de webshop van Douwe Egberts gemiddeld €0,31- cent per capsule. Een besparing van €0,04- cent per capsule. Een klein verschil wat per maand toch een groot verschil uit kan maken. Het verschil zal echter vaak groter zijn omdat de L’or espresso cups regelmatig in de aanbieding zijn.

Wij drinken gemiddeld 4 Nespresso espresso’s per dag . Dit aantal vermenigvuldigd met de eerder genoemde vier cent betekend per jaar toch als snel een verschil van €58,40-

De ware espresso liefhebber zal terecht beargumenteren dat kwaliteit altijd belangrijker is dan de prijs. Maar wanneer wij beiden capsules slechts beoordelen op prijs wint L’or espresso wat ons betreft in ieder geval deze vergelijking.

Nespresso vs L'or espresso

Nespresso vs L’or espresso capsules op smaak:

Over smaak valt niet te twisten en smaakbeleving is erg persoonlijk, toch konden wij het niet laten de cups te vergelijken op smaak. Beiden koffiemerken bieden op dit moment 16 varianten capsules aan – dit grote aanbod maakt een concrete vergelijking erg moeilijk.

Om toch een idee te krijgen hebben wij alle 32 varianten capsules geproefd en van beiden merken onze favorieten opgeschreven waarna wij het aantal favorieten hebben opgeteld – hiermee hoopten wij te achterhalen welk merk wat ons betreft de beste espresso capsules in het assortiment heeft.

De uitkomst voor ons persoonlijk was een gelijkspel – omdat wij uit het assortiment cups van beiden merken een gelijk aantal favorieten capsules konden ontdekken.
Als koploper per merk staat bij ons Ristretto van Nespresso op de eerste plaats, bij de L’or espresso cups van Douwe Egberts staat bij ons met stip op nummer 1 de Supremo.

Nespresso vs L’or espresso capsules op bereiding:

Een vergelijking op bereiding lijkt misschien niet logisch in een test waarin espresso op dezelfde manier door hetzelfde apparaat bereid wordt, toch lazen wij in iedere vergelijking op internet over het verschil in de doorloop van capsules.

Het verschil blijkt ook bij onze Krups Nespresso CitiZ waarneembaar aanwezig te zijn in de vorm van een tragere doorloop bij de L’or espresso capsules.
Het is alsof de machine meer moeite moet doen om het water door de cup te drukken – waarna de machine vervolgens langer in een langzamer tempo het kopje vult.

Omdat wij niet kunnen achterhalen of deze extra moeite van invloed is op de levensduur van de Nespresso machine wint wat ons betreft de originele Nespresso cup de vergelijking op het gebied van bereiding.

Opmerking KoffieDuoHet lijkt te helpen wanneer je voor het plaatsen even wrijft over de plastic bovenkant van de L’or espresso capsule.

Nespresso vs L’or espresso capsules eindoordeel:

Anders dan wij van tevoren bedacht hadden komt er bij ons geen overduidelijke winnaar uit de bus wanneer wij beiden capsules met elkaar vergelijken – met als gevolg dat beiden merken vaker in ons koffie kostje te vinden zullen zijn.

Voor ons brengt deze uitkomst zowel een voor als nadeel met zich mee, het voordeel is dat de keuze in cups ineens een stuk groter is geworden, het nadeel dat het in de toekomst nog lastiger zal zijn om een keuze te maken welke cups er besteld zullen gaan worden.

Gerelateerde berichten

Nespresso

Nespresso capsules

Naast George Clooney staat Nespresso bekend om het gebruik van Nespresso capsules.  Deze kleine cupjes zitten vol met espresso en
Nespresso Nespresso Machines

Ristretto als Lungo in een Nespresso Machine

Tijdens onze zoektocht naar een Nespresso Espresso machine hadden wij het geluk dat de verkoopster ons graag een kopje Nespresso