Nespresso Nespresso Machines

Sage Nespresso Creatista Plus | Review

Wat is een Sage Nespresso Creatista Plus

De Sage Nespresso Creatista Plus is een van de nieuwste*, opvallendste en tevens een van de duurste koffiemachines die gemaakt is voor het bereiden van Nespresso capsules.

Wat direct opvalt is dat deze machine is voorzien van een stoompijpje en een menuscherm. Beiden vallen op, maar met name het keuze scherm springt in het oog doordat Nespresso machines tot nu toe vrijwel altijd identieke knopjes hadden**.

Opmerking KoffieDuoDe Nespresso Creatista Plus werd al in 2016 geïntroduceerd door Nespresso maar was lange tijd uitsluitend verkrijgbaar via Nespresso’s eigen website.

Opmerking KoffieDuo

Nespresso week al eerder af van de ‘standaard’ bedieningsknopjes. Zo is de Nespresso Expert bijvoorbeeld voorzien van een draaiknop bediening. Deze draaiknop is echter wel voorzien van de gebruikelijke icoontjes.

Uiterlijk en stijl van de Sage Nespresso Creatista Plus

Nespresso, net zoals Dolce Gusto, staat erom bekend iedere nieuwe machine van een totaal nieuw ontwerp te voorzien. Ook de Sage Nespresso Creatista Plus past volledig in deze lijn. Ook het ontwerp van deze Nespresso machine heeft namelijk vrijwel geen overeenkomsten met andere modellen.

Mooi of niet? Dat blijft uiteraard een persoonlijk voorkeur. Dat gezegd hebbende is het apparaat in meerdere kleuren verkrijgbaar en zal het neutrale ontwerp in geen enkele keuken misstaan.

“Design geïnspireerd door professionele espresso apparaten?”

Het uiterlijk van Sage Nespresso Creatista Plus lijkt met zijn ronde vormen en het gebruik van geborsteld roestvrij staal geïnspireerd te zijn op het ontwerp van professionele (horeca) espresso apparaten.

Compact, maar hoger

Met een breedte van 14 cm en een diepte van 31 cm schiet de Creatista Plus, wat betreft formaat, niet opvallend uit de toon met andere Nespresso apparaten.

Wat wel opvalt is de 41 cm aan hoogte. Dit is, in vergelijking tot andere Nespresso machines een opvallend stukje hoger.

Hoe werkt de Nespresso Creatista Plus

Hoewel ‘de gebruikelijke standaard knopjes’ ontbreken en er een stoompijpje is toegevoegd werkt het apparaat vrij eenvoudig en vergelijkbaar met eerdere modellen. Dit komt met name dankzij het intuïtieve digitale display. Het display wordt in vrijwel iedere recensie als ‘simpel’ beschreven. Iets waar wij ons in dit geval in kunnen vinden.

Het gebruiksgemak is gelukkig niet ten koste gegaan van de bereidingsmogelijkheden. De Sage Creatista Plus is namelijk voorzien van 3 programmeerbare kop formaten: 24, 38, 106 ml. En valt vooral op door de 8 melk textuur en 11 melktemperatuur standen.

Wat als jij je kopje Nespresso net even anders drinkt?

De kans is groot dat één van de standaard instellingen overeenkomt met jouw persoonlijke voorkeur. Is dit niet het geval? Dan is dit geen enkel probleem. Je kunt vrijwel alle instellingen namelijk zelf handmatig aanpassen en als standaard opslaan.

Pluspunt is het slimme stoompijpje

Deze Nespresso Creatista Plus onderscheid zich met name doordat de gebruikelijke Aeroccino* ontbreekt en vervangen is door een stoompijpje. Dit leek ons, in eerste instantie, geen vooruitgang.

Persoonlijke ervaring had ons namelijk geleerd dat het voor ons altijd gemakkelijker en sneller lukte melk op te schuimen met een melkopschuimer dan met een stoompijpje.

Onze angst bleek onterecht. Het stoompijpje van deze Nespresso machine is namelijk erg slim en gebruiksvriendelijk.

Voor het bereiden van melkschuim is het alleen nodig het meegeleverde melkkannetje te vullen (welke is voorzien van min en max streepjes) met melk. Deze plaats je vervolgens onder het stoompijpje. De machine bereid eerst de koffie en vraagt, voordat het opschuimen begint, of het melkopschuimen mag beginnen.

Opmerking KoffieDuoAeroccino is de naam die Nespresso gebruikt voor haar eigen melkopschuimers.

Melkpijpje doet het opschuimen helemaal zelf

Te lang, te kort, te koud te heet? Zijn allemaal vragen waar je zelf niet over na hoeft te denken. Het opschuimen stopt namelijk vanzelf wanneer de juiste temperatuur en textuur zijn bereikt.

Het schoonmaken van het pijpje is ook geen grote klus. Je hoeft zelf enkel de achtergebleven melk met een natte doek af te nemen. Wanneer het stoompijpje vervolgens weer terug op zijn eigen plek is reinigt deze zichzelf automatisch.


Voor wie is de Nespresso Creatista Plus ideaal?

De Nespresso Sage Creatista Plus is met name gericht op Nespresso drinkers die op zoek zijn naar gemak, maar toch graag invloed willen hebben op de temperatuur en textuur van het melkschuim.

De Creatista plus is niet de eerste het eerste of het enigste Nespresso apparaat die zelf melk opschuimt. De Lattissima One, Lattissima Touch en de Lattissima Pro zijn namelijk ook van deze optie voorzien. Het verschil met deze machines is dat deze minder persoonlijke aanpassingsmogelijkheden bieden.

Daarnaast geeft Nespresso aan dat alleen de Creatista in staat is melkschuim te creëren waar het maken van Latte Art mee mogelijk is.


Wie kan de Nespresso Creatista Plus beter laten staan?

Ben jij geen melk melkdrinker en zoek jij een apparaat welke uitsluitend Nespresso cups bereid? Of ben jij iemand die wel melkschuim wilt, maar eigenlijk niet perse allerlei keuzes op dit gebied nodig hebt?

Dan is de Creatista, met name door de relatief hoge prijs, niet de eerste optie die wij persoonlijk zouden aanraden. Wie geen melk drinkt (of een losse melkopschuimer gebruikt), kan namelijk een stuk voordeliger uitzijn door te kiezen voor een Nespresso Inissia, Essenza of Pixie.

Drink jij wel graag koffie met melk, maar vind jij een ingebouwd melksysteem die minder opties heeft geen probleem? Dan raden wij aan om de Creatista Plus zeker vooraf te vergelijken met een van de goedkopere Lattissima touch, pro of one apparaten.

Gerelateerde berichten

Nespresso

Nespresso capsules

Naast George Clooney staat Nespresso bekend om het gebruik van Nespresso capsules.  Deze kleine cupjes zitten vol met espresso en
Nespresso vs L'or espresso
Nespresso

Nespresso vs L’or espresso

Nespresso bezitters zijn sinds de introductie van Douwe Egberts L’or espresso niet langer uitsluitend gebonden aan de capsules van Nespresso.