Nespresso Nespresso Machines

MOA Koffiecupmachine

Westinghouse Capsule Koffiemachine
Een alternatieve koffiecupmachine voor (N)espresso capsules

Westinghouse Capsule Koffiemachine

De MOA Koffiecupmachine is een koffiemachine die gemaakt is voor het bereiden van (N)espresso capsules. Deze machine kent geen merkgebonden capsules maar beloofd geschikt te zijn voor vrijwel alle supermarkt capsules.

Het bereiden van Perla (AH), Gwoon (Boni, Deen en anderen) en de Bellarom (Lidl) capsules zouden voor deze machine dus geen enkel probleem moeten zijn.

De prijs van de MOA koffiecupmachine is (iets) lager dan de prijs van de concurrentie. Om die reden leek het ons interessant om de voor en nadelen van deze machine op een rijtje te zetten.

Opmerking KoffieDuoDe MOA Koffiecupmachine heeft geen ‘melk schuim functie’ – Het is echter wel mogelijk om, naast het apparaat, een melkopschuimer van hetzelfde merk aan te schaffen. De MOA melkopschuimer is verkrijgbaar via Bol.com

Uiterlijk en stijl van de MOA Koffiecupmachine ECM201B

Westinghouse Capsule Houder

Met een hoogte, en diepte, van net geen 27 cm is deze machine absoluut klein en compact te noemen. Het kleine formaat is handig; de machine past hierdoor in vrijwel iedere keuken. Het kleine formaat heeft echter ook een nadeel; hoge koffiekopjes en glazen passen niet rechtop onder de koffie uitloop.

Naast het formaat valt ook het ontwerp in het geheel op. Het ontwerp van deze machine zit vol ronde lijnen en afgewerkte hoeken. Mooi of niet? Dat is persoonlijk – toch valt deze machine hierdoor wel op aangezien de meeste machines uit dit segment vooral een strak en hoekig ontwerp hebben meegekregen.

(N)espresso, Dolge Gusto of gemalen koffie?

Hoewel het ontwerp van deze machine opvalt zijn het de ‘capsuleadapters’ die deze koffiecupmachine uniek en bijzonder maken. Door deze meegeleverde adapters ondersteunt deze espresso machine ontzettend veel koffiecupsales – en zelfs gemalen koffie.

De eenvoudig te vervangen espresso houder ondersteunt drie verschillende soorten espresso bereiding: gemalen koffie, mini cups en grotere cups, waardoor je zelf kan kiezen waar je zin in hebt. – Westinghouse

Opmerking KoffieDuo De Westinghouse Koffiecupmachine wordt geleverd met drie verschillende koffie(cup)houders.

Hoe werkt de Westinghouse Koffiecupmachine

Met uitzondering van de ‘espresso houders’ is deze machine in gebruik vrijwel gelijk aan de koffiecupmachines van andere merken. Zoals bij ieder apparaat begint het koffiezet proces met het vullen van het waterreservoir.

Dit gaat bij deze machine bijzonder eenvoudig doordat je het reservoir kunt vullen onder de kraan door het losklikken van het reservoir, maar je kunt het reservoir ook vullen terwijl deze zich nog in de machine bevindt.

Het gebruik van de Westinghouse koffiecupmachine bestaat uit de volgende stappen:

 1. Vul het waterreservoir, steek de stekker in het stopcontact, schakel het apparaat in. Het lampje op de aan/uit-knop brandt.
 2. Na 45 seconden branden de 3 lampjes en is het apparaat klaar om koffie te zetten.
 3. Breng de hendel omhoog.
 4. Selecteer de capsule-adapter die past bij de door jouw gekozen capsule (of voor gemalen koffie).
 5. Doe de gemalen koffie/ capsule in de gleuf binnenin de capsule-adapter.
 6. Stop de adapter in het apparaat en duw de hendel omlaag.
 7. Plaats een kopje onder de koffie uitloop.
 8. Selecteer een groot of klein kopje.
 9. De geselecteerde knop knippert en het koffiezetproces wordt gestart. Het apparaat stopt automatisch nadat de
 10. standaard koffiezettijd is bereikt*.
 11. Breng de hendel omhoog, trek de adapter uit en gooi de gebruikte capsule weg.

Opmerking KoffieDuo De standaard koffiezettijd is +/- 25 sec. voor klein kopje en +/- 47 sec. voor groot kopje).


De Westinghouse 3 in 1 Koffiecupmachine: Pluspunten

 • De Westinghouse Koffiecupmachine is compact.
 • De Westinghouse Koffiemachine is simpel in gebruik en is vrijwel even simpel in gebruik als een ‘standaard’
 • Nespresso of Dolce Gusto machine.
 • Deze machine is geschikt voor Dolce Gusto en Nespresso capsules *
 • De machine is geschikt voor alle (alternatieve) (N)espresso en Dolce Gusto capsules.

* Doordat er op dit moment in vrijwel iedere supermarkt meerdere varianten van beiden capsules worden verkocht is het aanbod (en keuzevrijheid) ondenkbaar groot.


De Westinghouse 3 in 1 Koffiecupmachine: Minpunten

 • De prijs van deze machine is, ondanks de vele mogelijkheden, zeker niet gering.
 • Deze machine heeft geen verstelbaar kopjesplateau.
 • Het opvang bakje en het waterreservoir zijn (net als de machine) opvallend klein.

Wegen de voordelen op tegen de nadelen?

Het belangrijkste verkoop argument van dit apparaat is dat deze net zoveel kan als een Nespresso, Dolce Gusto en Espresso machine tezamen. Dat klinkt goed, maar dit gemak kent een prijs.

Een voorbeeld; De meeste moderne Dolce Gusto machines zijn voorzien van een automatische waterdosering die je gemakkelijk aan kunt passen aan de capsule die jij op dat moment gebruikt. Deze machine heeft dat gemak niet.

Daarnaast is ook de prijs zeker iets om over na te denken. Drink jij vrijwel alleen maar Dolce Gusto capsules? Of kies jij het apparaat uitsluitend voor gemalen koffie of Nespresso capsules? Dan is het budget technisch gezien logischer om een apparaat te kiezen welke speciaal voor dat doel gemaakt is. Deze zijn immers vrijwel altijd goedkoper.

Voor wie is de Westinghouse 3 in 1 Koffiecupmachine ideaal?

Ben jij op zoek naar een kleine en mooie koffiecupmachine waarmee jij meerdere type capsules kan bereiden? Dan is de Westinghouse koffiecupmachine zeker het overwegen waard.

Deze machine is namelijk een van de eerste (of zelf enigste) koffiemachine die deze optie heeft. De keuze van cups is eindeloos en indien gewenst kun jij dit apparaat zelfs gebruiken voor ‘gewone’ voorgemalen koffie.

Ben jij op zoek naar de goedkoopst verkrijgbare koffiecupmachine? Of drink jij alleen gemalen koffie of Dolce Gusto / Nespresso capsules?

Dan raden wij je aan om de een machine te kiezen die speciaal hiervoor gemaakt is. Deze zijn immers in vrijwel alle gevallen goedkoper dan de Westinghouse 3 in 1 capsule machine.

Benieuwd of de Westinghouse Koffiecupmachine iets voor je is? Bekijk het apparaat (en alle informatie) op Bol.com

Gerelateerde berichten

Nespresso

Nespresso capsules

Naast George Clooney staat Nespresso bekend om het gebruik van Nespresso capsules.  Deze kleine cupjes zitten vol met espresso en
Nespresso vs L'or espresso
Nespresso

Nespresso vs L’or espresso

Nespresso bezitters zijn sinds de introductie van Douwe Egberts L’or espresso niet langer uitsluitend gebonden aan de capsules van Nespresso.